Архангел Михаил: Ключът на света!

Архангел Михаил

Приветствам Ви, Майстори, приветствам ви, мое любимо семейство!

Аз съм Архангел Михаил и разговарям с вас от висшите сфери. Вие сте ми любими и скъпи, вие сте пионерите, носещи новата Светлина на Земята! Тази Светлина може да премества планини и да прокарва нови пътища. Вие сте Маяци на Светлината, които се намират навсякъде, където някой има нужда от Светлина по своя път, защото тъмнината все още ви съпровожда. Вие сте тези, на които се надяват, с които се сравняват и подсъзнателно знаят, че можете всичко! Вие знаете какви нови области и по какъв начин трябва да бъдат достигнати. Вие знаете, че трябва да откриете Божественото в себе си и да го проявите, съединявайки се с него и приемайки Висшата Светлина, Светлината на Маяк!

Вие давате пример на другите и във всеки от вас протичат процеси, които невинаги се издържат леко. Такъв е законът на резонанса: каквото отвътре – такова и навън. Разбирате, че всички войни било то в Сирия или в други райони на Африка или Азия, протичат и вътре във вас. Това е война на вътрешните светове. Няма нищо, което да те движи навън като създава хаос вътре в теб. Когато тези теми не те вълнуват вече, тогава и гледаш спокойно на тези урагани.

Да допуснем, че ви докосва това, че много хора са напуснали родината си и са станали бежанци. Какъв е вашият подтик? Попитайте себе си защо и какво в теб откликва? Не говоря за съчувствието на човек, видял страданията по света. Тогава Майсторът не изпада в дълбок резонанс, той не е свързан с емоционалното тяло, което чувства тези емоции на изгнанието и реагира на тях. Защото емоционалното тяло на Майстора се намира в равновесие и единство с висшите тела.

Да вземем за пример страна, в която се води война и да погледнем емоционалното и поле. От какво се освобождава тази страна? Какво се преработва в нея? Каква е историята на тази страна? Били ли са отпратени в изгнание хора от нея в миналото? Причината и следствието, наричани карма, не винаги искат „зъб за зъб”. Възможна е замяна с други теми или символична преработка. Във всеки случай всеки човек и всяка област са заети с изчистване на собствените тела и сфери. И Земята също. Погледнете областите, където бушуват стихии и природата прокарва собствените си пътища. Защо се случва така? Каква е историята на Земята? Сложно е да се обясни, но ако попиташ, ще получиш отговор.

Искаме да ви отговорим на много въпроси. Въпросите ви са земни и това е разбираемо, но има и въпроси извън вашето его. Твоето его, твоят низш разум, иска всичко да знае, да подреди всичко, да го разбере и оцени. Твоята Висша Същност, твоя Висш Аз – следващата инстанция на твоето междупространствено съществуване, не задава такива въпроси, защото от своето високо ниво той знае отговорите. Той вижда причините за изчистване на Земята, планетните области, градовете и хората. И гледа на това без емоции. Това е голяма пречистваща акция, която извършва Земята с всичко, което я населява, отделните части, децата и хората. Нищо няма да остане незабелязано, ако е необходимо пречистване.

Помниш ли, когато си бил дете и твой приятел ти е взимал играчката? Може би се е намесвала майка ти, защото е мислела, че вече си се наиграл и можеш да дадеш играчката си. Ти си се защитавал, викал си, искал си да играеш сам.

Така е и при воденето на войни от властимащите. Игрите, които им харесваха толкова дълго, ще бъдат развалени, защото те преследват лични интереси. Ако погледнеш на земното кълбо от тази гледна точка, ще ти стане ясно защо големите богати фамилии и банките разпалват и поддържат войните: те искат да бъде така и занапред. Изразявам се просто, за да е ясна същността. Преосмисляне на разпределянето на човешките ресурси е необходимо, макар и нелеко, понеже тези, които държат всичко под крилото си не искат преразпределение. Това ги плаши. Те ще загубят и ще останат без власт и пари. Както виждаш страхът е навсякъде. Той трябва да бъде открит и отстранен!

Човекът не може да решава за другите и не може да решава за всички. Това, което става сега на Земята е процес на промяна, към която всички вие се стремяхте. Сега той се случва и плаши всички. Разбирам това добре. Но страхът е илюзия. Какво наистина може да те изплаши? Намаляване на доходите, загуба на работата, намаляване на поръчките и т.н., което се отнася за външната страна на живота? Но сега говорим не за външното, а за твоите тела, основната ти структура и твоето Божествено Ядро.

Вече знаеш, както и повечето читатели, изучаващи такива материали, че сега се случва това, за което се говори от няколко години: основно изчистване на Замята и на Човечеството. Не си струва да се боите за храна, пари и кръв. За всичко ще се погрижат. Преходният период е свързан с промени и това не винаги е приятно. Като след война – Европа знае добре, когато настъпва тишина и войските се оттеглят, започва строителство, възникват нови структури, тече търсене на нови пътища, става ново разпределение на ресурсите и освобождаване от такива стари шаблони като „трябва много да работя и много да знам, за да се подсигуря”.

А ако изведнъж се появи всичко необходимо и повече не трябва да се безпокоите какво да сложите на масата и как да нахраните семейството си? А ако имате свой дом, просто така, и не е нужно да плащате за него? И в него ще има място за всеки и място, което да му харесва.

Това е целта на новата Земя, свързана с постоянния приток на енергия за планетата, носещ лекота, радост и яснота.

Намирате се в преходен период, когато се извършват стихийни процеси, съвсем сигурно тази парична система няма да издържи. Това усеща всеки от вас. Няма определени схеми и знаци как ще стане това. Има много варианти, много възможности, много хора, в това число и управляващи, които могат да прокарат първите крачки в живота. Ще ги направят ли те, как и къде е във вашите ръце. Ние сме поддръжка, пазители на Божествената Енергия на Еволюцията. А крачките трябва да направят хората. Ние можем само да ви вдъхновяваме за това.

Всеки от този или друг живот знае как се случва разрушението. Този опит ви е познат, когато всичко се променя. Отначало плаши и сякаш парализира, но после се включва собствената светлина, давайки яснота и нови импулси. Дори човешкият ум може отново да покаже управлението си, но не в еднолична форма, а съединен със сърцето, да планира стъпки за себе си и другите.

Много въпроси остават неизяснени: остава ли еврото, ще поръчителства ли Германия за всички като движеща сила, макар и не без контрол от другата страна на Атлантика, и не всичко оттам идва от любов, не забравяйте това.

Не мога и не искам да правя каталог на въпросите, понеже точно това не желаем. Не искам да им отговарям, за да оценяваш с ума си после плюсовете и минусите. Искам ти да отговориш на въпросите със сърцето си. За да попиташ себе си, своята мъдрост, как ще протекат процесите тук, в Европа. Какво ще стане с Африка, Близкия Изток и Америка? Твоето сърце, твоето свещено висше сърце, е канал и пространство на твоя Висш Аз, това е твоята интуиция, която те ръководи в критични периоди.Това ниво е твоят свещен глас, знаещ всичко, което ти е нужно да знаеш. В него има твой висш поглед, поглед извън времето и пространството. Той вижда взаимовръзките и потенциалите на бъдещето.

Казвам ти – не се вълнувай, подреди живота си, открий сърцето си за Светлината и Любовта, обичай себе си, тогава ще обичаш и своите близки, които смяташ, че често се сърдят и създават препятствия на пътя ти. Макар че ти сам си ги поставяш! Сега действително е време да разбереш ясно, че всяка секунда твориш своя живот! Ако искаш мир по целия свят. Създавай мир в себе си! Виж от какво се боиш, защо се случва това и дай на страховете си любов и внимание, приеми ги и ги пусни. Това е време на големи промени и те започват от самия теб! За всички хора, намиращи се сега на Земята и в астралната област има големи възможности за гигантски скок в развитието. И значи трябва да бъдат в точното време на точното място ( твоето Свещено Висше Сърце ще ти подскаже това) и да правят правилните неща. Да бъдат упорити, да умеят да чакат и да имат търпение. Не търси всичко това отвън. Всичко е в самия теб!

Мирът по целия свят започва с всеки поотделно. Ти можеш да решаваш за народа, за разлика от Обединените Нации или политиците ( те наистина ли притежават голяма мъдрост или нямат политическа тежест като ръководство?). Аурата на народа носи в себе си пътя и знае какво трябва да се направи. Военните интервенция не водят до мир. Насилието ражда насилие.

Мирът на Земята идва от сърцето на всеки от вас. Има хора, които да отпуснат ръце и да кажат, че борбата завърши! Те са готови да споделят всички ресурси. Високата енергия на Любовта, която все повече идва на Земята, ще поддържа тази вътрешна мъдрост и ще я кара да узрява.

Ние ви подкрепяме от нашите сфери, но не можем да направим нищо за вас. Това би било вмешателство, което е недопустимо за нас. Ние се намираме в контакт с тези, които наричате Възнесени Учители, и които са въплътени за да ви подкрепят със своята енергия. Много от вас са тясно свързани с тези Майстори, намират се в полето им и вдъхновени от делата им правят много за човечеството. Ако искаш да узнаеш кои от тях ти помагат, почувствай в себе си кой ти е особено близък.

Ние винаги сме много активни и можем да ви уверим, че не съществува трета световна война, ядрена война. В този случай имаме право на намеса и това се е случвало. Наблюдаваме всяка стъпка, в това число с помощта на тези, които наричате извънземни, наблюдаващи Земята от своите кораби, някои с големината на планета. Разполагаме с технологии, които правят възможно наблюдението на всяка крачка, даже и най-малката, всяко събитие, времето и много други.

Измененията на времето са свързани с промените на Земята, а някои от тях бяха изкуствено създадени експерименти, използвани от някои правителства като средства за военни действия. Какво глупаво и опасно начинание! Ще ви кажа: не изпадайте в заблуда за тези неща, бъдете информирани, но не изпадайте в гняв и възмущение, защото това създава енергии, които пречат на вътрешния ви мир. Бъдете отворени за информацията, но не и позволявайте да влияе на вашия мирен път.

А ако имаш още въпроси относно Европа – Майстор Р, наричан още Сен-Жермен е специалист в тази област. Можеш просто да го попиташ. Сложи ръка на сърцето си, успокой се и му задай въпрос. Ще се учудиш – той ще ти отговори. Може да се наложи да се поупражняваш, за да запазиш постояннен такъв контакт, но имаш време, нали? Като Войн на Светлината зная, че ще си върнеш много от това, което е отнемало от времето ти. Изключи техническите си средства за комуникация. Затвори очи и помисли за своя живот, запознай се с духовните си наставници, визуализирай своя Висш Аз и го помоли за осъзнато ръководство. И ще станеш много зает, ако не се разсейваш. Защото ключът на Света се намира във всеки човек и той го държи в ръката си, за да го използва!

Аз съм Архангел Михаил

Източник


Превод: Деспина и Стоян Делев | Самосъзнание.com



МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments